Administrație

Stadiul lucrărilor la noua grădiniță din comuna Liebling/VIDEO

Stadiul lucrărilor la noua grădiniță din comuna Liebling/VIDEO

Lucrările de construire a grădiniței cu parter și două nivele în comuna timișeană Liebling avansează. Noua clădire va fi deservi șase grupe de preșcolari și va funcționa cu program prelungit.

Clădirea va avea un acces principal, pe latura de sud, prevăzut cu rampă pentru persoane cu dizabilităţi, cu panta maximă de 8% şi un acces secundar, pe latura de Nord. Spaţiile bucătăriei şi camera tehnică vor putea fi accesate tot de la nivelul faţadei sudice, prin intermediul unor accese separate fiecărei funcţiuni în parte.

Clădirea nouă este concepută conform cerinţelor normelor în vigoare, cu spaţiile necesare desfăşurării tuturor activităţilor legate de educaţia preşcolară. Aceasta va fi racordată la toate utilităţile necesare funcţionării. Principalele funcţiuni ale grădiniţei propuse vor include: 6 săli de grupă – cabinet medical cu izolare – sală de mese şi bucătărie cu spaţii anexe necesare – grupuri sanitare şi vestiare – spaţii administrative.

Capacitatea maximă a grădiniţei va fi de 131 persoane (120 – copii şi 11 – personal). “Construirea grădiniței cu două etaje, cu after-school, cu cantină, dormitoare. Această grădiniță s-a făcut la cererea mămicilor pentru că foarte mult tineret avem în comunitatea noastră. Și care doresc să muncească, alții au părinți, bunici, alții nu au. Majoritatea dintre tinerele familii nu au cui să lase copiii și atunci această grădiniță când este gata le va prinde foatre bine, până vin ei la ora 16-17 numai bine duce dimineața copilul la grădiniță și când vine de la serviciu îl ia”, a precizat edilul comunei Liebling, Ioan Munteanu.

Curtea va fi amenajată cu zone verzi gazonate şi un loc de joacă pentru copii acoperit cu pavele de cauciuc şi dotat cu echipamente de joacă.

Investiția este în valoare de 3 milioane lei, prin Proiectul Național de Dezvoltare Locală.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*