Politic

Senatorul PSD Timiș, Sebastian Răducanu: “Subprefectul Băcală și joaca de-a carantina”

Senatorul PSD Timiș, Sebastian Răducanu: “Subprefectul Băcală și joaca de-a carantina”

Senatorul PSD Timiș, Sebastian Răducanu consideră abuzivă măsura carantinării comunei Dumbrăvița.

În plus, îi solicită subprefectului Mircea Băcală să reanalizeze această măsură de carantinare ținând cont de realitate.

În comuna Dumbrăvița, localitate periurbană Timișoarei, a fost instituită carantina pentru a cincea oară. Măsura se dovedește arbitrară și abuzivă, în condițiile în care este greu să raportezi o cifră la numărul de locuitori. Acest lucru este valabil pentru toate comunele periurbane, care ar trebui să aibă ca indice de referință rata de infectare din Timișoara. Pentru simplu motiv că peste 90% din locuitorii Dumbrăviței lucrează în Timișoara, această navetă făcându-se zilnic, cel puțin de luni până vineri. Acuzația că în Dumbrăvița se țin chefuri nu se susține, chefuri și adunări având loc și în alte orașe și comune. Cei care încalcă legea trebuie amendați, însă nu se poate justifica astfel carantinarea întregii comune. Subprefectul Băcală a declarat public că nu există o evidență clară a celor care locuiesc în comună. Pentru că mulți dintre locuitori au “buletin de Timișoara”. În aceste condiții, cum s-a calculat rata de infectare? În luna ianuarie au fost carantinate patru comune periurbane: Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă. Șagul și Dumbrăvița au fost carantinate din nou. În baza a ce calcule? Solicit subprectului de Timiș, Mircea Băcală, cât și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să reanalizeze această măsură de carantinare ținând cont de realitate și nu în mod arbitrar”, a transmis senatorul Sebastian Răducanu.

Dumbrăvița este în carantină din 17 februarie, pentru a cincea oară în ultimele 6 luni. Rata de infectare e în creștere, de la 7,69  la momentul intrării sub restricții, la 8,77 ultima informare oficială.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*