Sănătate

Medicul Claudiu Klemens atrage atenția: „Nu mai apelați 112, decât pentru cazurile urgente” VIDEO

Medicul Claudiu Klemens atrage atenția: „Nu mai apelați 112, decât pentru cazurile urgente” VIDEO

Sună responsabil la numărul de urgență 112! Este apelul medicilor către cetățeni să apeleze doar pentru urgențe. În plus, centrele de permanență comunale sunt suprasolicitate pentru cazuri minore.

„Prin micile urgențe înțelegem ca fiind niște cazuri simple, o durere de cap, o colică renală, o plagă care se poate trata la nivelul unui Centru de permanență. În niciun caz nu putem rezolva cazuri grave ca infarcturi, embolii, etc. chiar dacă avem în dotare oxigen și ceea ce ne cere legislația. Din cauza personalului redus nu poți aborda un caz de gravitate. Singurul lucru pe care îl poți face este să menții pacientul la un anumit echilibru până sosește ambulanța și îl transportă la spital”, a transmis medicul primar Claudiu Klemens, de la Centrul de Permanență Liebling.

Centrul de Permanență Liebling a fost înființat în 2007, pentru a rezolva cazurile din timpul zilei sau a micilor urgențe care apar în timpul weekend-ului sau a nopții.

„Centrul de Permanență din Liebling funcționează cum a funcționat înainte de pandemie, adresabilitatea a scăzut doar puțin. Se spune de multe ori să nu vii la Centrul de Permanență să-i îmbolnăvești și pe doctori. Întâi să sune la Centrul de Permanență și să-și ia sfatul necesar urmărind să luăm noi decizia necesară”, a declarat dr. Claudiu Klemens.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*