Politic

Deputatul Ben Oni Ardelean, apel către ministrul sănătății

Deputatul Ben Oni Ardelean, apel către ministrul sănătății
Adora Beauty

Timișul nu mai poate fi victima unor cifre și a unei nepăsări generale, transmite deputatul PNL de Timiș, Ben Oni Ardelean.

Parlamentarul lansează un apel către ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, prin care îi solicită să regândească total campaniile de testare, vaccinare și de stabilire a scenariilor raportate la rata de incidență a infecțiilor COVID-19. De câteva săptămâni, datorită faptului că în Timiș cetățenii sunt conștienți de pericolul acestui virus, numărul de teste COVID-19 efectuate s-a menținut ridicat. Acest fapt a dus la situația în care suntem singurul județ din țară cu o rată de incidență ce depășește cifra 3- deci, implicit suntem singurul județ din România în scenariul roșu.

Toată minciuna dintr-o bună parte a județelor țării, în care virusul este aproape “eradicat”, va avea un efect de bumerang asupra noastră, a tuturor! Nu este posibil ca diferențele dintre județe, în ce privește testarea, să fie atât de uriașe: ex: 4,5 teste la mia de locuitori în Timiș vs. 0,3 la mie în Vrancea sau 0,1 la mie în Caraș Severin. În același timp, luând în considerare rata mare de incidență, observăm că în Timiș numărul de vaccinuri furnizate nu diferă cu nimic față de județele în care primim raportări că virusul este aproape de a fi stârpit.

Consider că e momentul să schimbăm unele calcule și strategii făcute în anumite birouri. Propun ca atunci când plasăm sau menținem, în cazul nostru, un județ într-un anumit scenariu, să adăugăm la incidența raportată la mia de locuitori un algoritm care să țină cont de numărul de teste efectuate. Este frustrant pentru fiecare locuitor sau antreprenor al județului să privească neputincios la relaxarea, bazată pe nepăsare, din alte județe, în timp ce aceștia strâng din dinți, unul în frigul de la terasa restaurantului, celălalt la facturile lunare care trebuiesc plătite dintr-un profit zero. Lucrurile nu mai pot continua așa!”, spune Ben Oni Ardelean, deputat PNL Timis.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*