Social

Femeie, în flăcări, pe holul unui bloc din Timișoara. Reacția promptă a unui fost pompier i-a salvat viața

Femeie, în flăcări, pe holul unui bloc din Timișoara. Reacția promptă a unui fost pompier i-a salvat viața

Un pompier rămâne salvator chiar și când se retrage la pensie. E cazul și plutonierului adjutant șef (r) Dumitru Daniel Cărăușu, care în seara zilei de marți a salvat viața unei vecine.

Femeia gătea ceva și, din neatenție, s-a apropiat prea mult de aragaz și i-au luat foc hainele. Îngrozită, aceasta a alergat pe hol în căutarea ajutorului. Iar ajutorul a venit de la fostul angajat al ISU Banat, care, având 30 de ani de experiență în astfel de situații, nu s-a pierdut cu firea și a acționat prompt, salvând viața acestei femei.

Victima a fost preluată de un echipaj medical și transportată la spital. Însă, datorită intervenției rapide a pompierului pensionar, aceasta a suferit arsuri de gradul 2, doar în zona pieptului și ușoare arsuri la nivelul feței.

„Felicitări colegului nostru rezervist! Suntem mândri că a făcut parte din echipa noastră și ne bucurăm că instinctul de salvator nu l-a părăsit chiar dacă s-a retras la pensie încă din anul 2018”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

Am ajuns acasă și mă descălțam când, dintr-o dată, aud în spatele meu un strigăt disperat „Ajutor! Salvați-mă, salvați-mă! Iau foc…Nu vreau să mor!”. M-am întors repede și am văzut pe hol o vecină care alerga spre mine, hainele îi erau în flăcări, iar ea dădea din mâini disperată…Vă zic sincer, așa ceva numai în filme am văzut, dar nu m-am pierdut cu firea. Lângă ușă aveam trei bidoane cu apă, le țin acolo pentru flori. Le-am luat în viteză și am încercat să-i sting hainele în flăcări și am încercat să-i protejez capul și fața. Am strigat la soția mea să-mi aducă repede un cearceaf pe care l-am udat și l-am înfășurat în jurul victimei, iar vecinilor le-am zis să sune de urgență la 112 și să cheme o ambulanță. Am stat lângă ea până a venit ambulanța și am încercat să-i îndepărtez ușor bucățile de haine arse. Noroc că a ieșit pe hol, altfel probabil dădea foc și la apartament. Eu doar mă bucur că am fost în timpul și la locul potrivit și am reușit să o salvez”, a spus Dumitru Daniel Cărăușu.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*