Administrație

Patronii de terase și restaurante din Timișoara pot să amenajeze iglu-uri pe domeniul public

Patronii de terase și restaurante din Timișoara pot să amenajeze iglu-uri pe domeniul public

Patronii de terase și restaurante din Timișoara pot să amenajeze iglu-uri pe domeniul public. Consiliul Local Timișoara a aprobat în această după-amiază un proiect de hotărâre care modifică regulamentul de funcționare a teraselor, astfel încât să fie permise și iglu-urile.

Biroul Autorizare Activități Comerciale a primit atât verbal cât și în scris solicitările operatorilor economici care desfășoară activități de alimentație publică pe terase sezoniere cu privire la amplasarea unor sisteme de protecție contra intemperiilor.

Astfel, consilierul local PSD, Radu Țoancă, a solicitat ca reprezentanții serviciilor de specialitate din primărie să pregătească încă un proiect de modificare a regulamentului care să includă și noile străzi pietonale din centrul istoric. „Terasele și unitățile comerciale din acea zonă încă își iau autorizație pe vechiul regulament, care prevede 1,2 metri sau 1,5 metri de la trotuar. Acolo nu mai există trotuare, majoritatea străzilor sunt pietonale și ar trebui altă anexă la acest regulament, după cum s-a dezvoltat zona istorică a Timișoarei”, a explicat Radu Țoancă.

Pe de altă parte, primarul Timișoarei, Dominic Fritz atrage atenția că la o rată de infectare de peste trei la mie, iglu-urile nu sunt în legalitate. „Pe durata stării de alertă dăm voie să se amplaseze aceste iglu-uri în oraș și în centrul istoric. Din păcate, asta nu înseamnă însă că aceste iglu-uri sunt legale pentru că nu trebuie doar avizul nostru pentru amplasare, ci și funcționarea trebuie să fie una legală. Iar pentru o incidență de peste 3 la mia de locuitori rata de infectare, doar terase care sunt cel mult jumătate pe jumătate acoperite sunt legale. De aceea, viabilitatea acestei soluții tot depinde de scăderea ratei de infectare în Timișoara pe care sperăm să o atingem, dar nu va fi posibil fără ca fiecare dintre noi să se restricționeze cât de mult se poate și cu responsabilitate”, a spus primarul Dominic Fritz.

(Foto: La Tratoria/ Facebook)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*