Administrație

Municipalitatea reziliază contractul pentru reabilitarea Pieței Victoria

Municipalitatea reziliază contractul pentru reabilitarea Pieței Victoria

Primăria Timișoara va proceda la rezilierea contractul de proiectare pentru reabilitarea zonei Piața Victoria.

Pe scurt, documentația pe care trebuia să o întocmească a fost revizuită de patru ori, ultima fiind predată în februarie 2019, la aproape un an de la începerea contractului și tot era neconformă, potrivit specialiștilor din primărie.  În noiembrie 2019, proiectantul a cerut din nou revizuirea contractului încheiat cu un an și jumătate mai devreme, însă a fost refuzat. A invocat faptul că alte instituții încearcă blocarea acestui proiect.

Acuzațiile sale au fost verificate, însă au fost infirmate de Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, care a comunicat municipalității că a oprit procedura de emitere a acordului de mediu, întrucât proiectantul nu a depus unele completări solicitate în termenul prevăzut.  Pentru că aparatul de specialitate al primăriei era convins de faptul că această colaborare nu poate continua, în octombrie  2020, după trei ani și jumătate de la semnarea contractului, Direcția de dezvoltare a propus rezilierea contractului, însă vechea conducere a primăriei s-a opus.

Este o poveste fără sfârșit aici. E vorba despre un contract de proiectare care trebuia să se încheie în 4 luni. A fost câștigat contractul în februarie 2018 și firma era obligată să predea DALI (documentații de avizare a lucrărilor), un proiect de reabilitare și avize în 60 de zile. Asta nu s-a întâmplat, primăria a amenințat cu penalități. Documentația a fost revizuită între 2018 și 2019 de 4 ori și tot în octombrie firma a cerut revizuirea contractului, au fost refuzați, iar în octombrie 2020, după 3 ani jumătate, Direcția Dezvoltare a propus rezilierea contractului, vechea conducere nu a fost de acord, iar acum e în sarcina mea, pentru că după ce nu ai primit ce ai cumpărat după 3 ani și jumătate,  nu mai ai încredere, să reziliez contractul. Piața Victoriei este și rămâne o prioritate pentru noi și propunerea pe care o voi face consiliului local este să prevedem un concurs de arhitectură, să îl finalizăm până anul viitor, în 2023 să lucrăm la proiectul tehnic și în 2024 să începem lucrările, poate chiar mai devreme. Dar nu vom lăsa reabilitarea zonei unei singure firme, lucru care ar fi o premieră pentru Timișoara și tot ce merită această zonă”, a declarat Dominic Fritz.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*