Administrație

Dominic Fritz: „E absurd să vedem acest turism al vaccinării! Timișenii să se deplaseze în alte județe pentru că acolo sunt mai multe locuri libere”

Dominic Fritz: „E absurd să vedem acest turism al vaccinării! Timișenii să se deplaseze în alte județe pentru că acolo sunt mai multe locuri libere”

Primarul Dominic Fritz face apel la mai multă transparență în privința vaccinării! Acesta solicită schimbarea criteriilor de alocare a dozelor de vaccin și să se țină cont și de numărul persoanelor programate. Astfel încât timișenii să nu mai trebuiască să se deplaseze în alte județe pentru a se putea vaccina.

„Ca să fac o comparație, în Timiș se fac în medie 1.500 de teste PCR săptămânal la 100.000 de locuitori. Media națională este de 700 de teste la 100.000 de locuitori, deci noi în Timiș testăm dublu față de media națională. 10% din testele făcute la nivel național se fac în Timiș. Cer urgent o politică unică, unitară de testare la nivelul întregii țări, să fie publice aceste date despre numărul testelor efectuate la nivel de județ pentru că doar ala de fapt vedem că un județ care este pe hârtie verde, este de fapt în pericol”, a explicat edilul Dominic Fritz.

În plus, Dominic Fritz susține că luni, 15 februarie, se vor deschide încă 5 fluxuri în Timișoara, la ISHO și clădirea din Intrarea Doinei. „E absurd să vedem acest turism al vaccinării! Să trebuiască timișenii să se deplaseze în alte județe pentru că acolo sunt mai multe locuri libere. Dați vaccinuri acolo unde cererea este mai mare. Înțeleg că România la fel ca peste tot în lume are mai multă dorință de a vaccina decât doze disponibile. După informațiile mele, se vor deschide la Timișoara  încă cinci fluxuri, luni, 15 februarie, la clădirea ISHO și clădirea de pe Intrarea Doinei. La ISHO cu o echipă de la Spitalul Județean”, a mai transmis Dominic Fritz.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*