Administrație

Bastionul va fi intabulat. Urmează apoi renovarea

Bastionul va fi intabulat. Urmează apoi renovarea

O problemă de patrimoniu care nu a fost rezolvată de peste zece ani între administrația județeană și administrația timișoreană a fost subiectul unei întâlniri pe care au avut-o, vineri, viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, și vicepreședintele CJT, Alexandru Proteasa.

„Am mers împreună la Bastionul Theresia, pentru a discuta pașii următorii și situația din teren.

Deși Bastionul a fost modernizat și recepția făcută în 2010, obiectivul nu a fost intabulat, fiind neconcordanțe cu suprafețele de teren, o parte ale CJ Timiș, o parte ale Primăriei Timișoara. Practic, fiecare entitate administrativă deține teren în cealaltă parte: Primăria are teren sub clădirile CJT, inclusiv curtea Bastionului, și invers. O situație asemănătoare este și la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Paul Popescu Neveanu”, unitate administrată de CJ Timiș, dar o cotă din teren este a Primăriei Timișoara.

Împreună cu viceprimarul Cosmin Tabără am stabilit că în perioada imediat următoare vor începe studiile topografice și se va face un raport de evaluare, atât la Bastion, cât și la Centrul Neveanu. Când acestea vor fi gata, se va face intabularea Bastionului și vom face unele lucrări de modernizare și reparații, în perspectiva anului 2023, când Timișoara va fi Capitală  Culturală Europeană”, a transmis vicepreședintele CJT, Alexandru Proteasa.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*