Eveniment

Afgani şi pakistanezi depistaţi ascunşi în TIR la Moraviţa

Afgani şi pakistanezi depistaţi ascunşi în TIR la Moraviţa
Adora Beauty

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa au depistat şase cetăţeni din Afganistan şi Pakistan care au încercat treacă ilegal frontiera cu statul vecin ascunşi într-un automărfar încărcat cu plăci de pal.

În data de 03.01.2021, în jurul orei 11:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean sârb, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Serbia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, plăci de pal, pe ruta RomâniaSerbia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, s-a constatat sigiliul de fabrică era rupt, iar în interiorul autovehiculului au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, printre încărcăturăşase cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Moraviţa pentru cercetări, unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit grupul este format din şase cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 22 şi 46 de ani.

Bărbaţii au declarat intenţionau treacă ilegal frontiera pentru a ajunge ilegal în vestul Europei. Au mai relatat într-o parcare de TIR, pe autostrada A1 după localitatea Orăştie, au rupt sigiliul şi s-au urcat în mijlocul de transport fără ştirea şoferului.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*