Social

Locuitorii din Moșnița Nouă, nemulțumiți de curățenia din comună. Achită taxă de înfrumuseţare

Locuitorii din Moșnița Nouă, nemulțumiți de curățenia din comună. Achită taxă de înfrumuseţare

Străzi neasfaltate, gunoaie şi localnici care nu pot ieşi la plimbare decât cu cizme de cauciuc, din cauza noroiului. Aşa arată Moşniţa Nouă, o localitate aflată la doar 10 kilometri de Timişoara. Ce îi revoltă pe oameni este că, deşi comuna arată cum arată de ani buni plătesc câte 40 de lei pe gospodărie ca taxă de înfrumuseţare.

După fiecare ploaie, începe lupta cu noroaiele. Comuna Moșnița Nouă, limitrofă Timișoarei, se dezvoltă rapid, dar nu foarte armonios. Asta chiar dacă oamenii de aici plătesc o taxă de înfrumusețare de 40 de lei pentru fiecare gospodărie.

În altă parte a comunei, gunoaiele s-au adunat peste tot.

Taxa de înfrumuseţare este folosită la curăţenie, conform autorităţilor locale.

Gheorghe Kadar, viceprimar: Cred că formularea însăşi a taxei de înfrumuseţare a fost puţin greşită şi aici cred că ar trebui să ne asumăm. În această taxă nu vorbim de înfrumuseţare în sensul de a planta panseluţe şi alte plante decorative ci am folosit banii la înfiinţarea unui nou centru de colectare selectivă.

Primăria susține că banii colectați din taxa de înfrumuseţare se folosesc şi la curăţenia de toamnă și de primăvară. O soluție pentru drumurile pline de noroi încă nu există, iar munţii de gunoaie continuă să crească.

Sursa: observatornews.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*