Administrație

Stadiul lucrărilor de reabilitare a clădirii Catedralei Romano-Catolice din Timişoara/FOTO

Stadiul lucrărilor de reabilitare a clădirii Catedralei Romano-Catolice din Timişoara/FOTO

Clădirea- simbol a Timișoarei, Domul Romano-Catolic din Piața Unirii, se află în plin proces de reabilitare. Lucrările sunt realizate în proporție de aproximativ 55% la această oră.

Proiectul cuprinde lucrări interioare şi exterioare de renovare, conservare și reabilitare a clădirii Catedralei Romano-Catolice din Timişoara şi a împrejmuirii, în vederea integrării acestui monument istoric în circuitul turistic naţional şi internaţional. Intervențiile vizează: renovarea / conservarea / reabilitarea clădirii catedralei, în suprafață totală de 1.490 mp; reabilitarea / renovarea obiectivelor conexe: împrejmuire, amenajare curte interioară, alei acces lateral (asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități), branșament incendiu etc; restaurarea criptei și a pietrelor tombale ale personalităților care își au locul de veci în cripta de sub nava Domului; integrarea în circuitul turistic național și internațional a obiectivului restaurat și creșterea numărului de vizitatori (pagină web dedicată, tur ghidat, integrarea obiectivului în cadrul vizitelor organizate în Timișoara a grupurilor de turiști sau în cadrul diferitelor evenimente de anvergură națională sau internațională, consolidarea activităților în domeniul cultural).

S-au efectuat lucrări de execuție atât în cadrul contractului de intervenții generale, cât și în cadrul celui care vizează componentele artistice ale Catedralei „Sfântul Gheorghe”, o componentă complexă care avansează.

Data de finalizare a proiectului este 1 iulie 2021.

Valoarea totală a investiției este de 21.767.121,96 lei, din care 21.316.962,01 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

Beneficiarul proiectului este Episcopia Romano-Catolică.

(galerie foto)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*