Eveniment

Polițiștii acționează pentru verificarea respectării măsurilor anti-Covid 19

Polițiștii acționează pentru verificarea respectării măsurilor anti-Covid 19

În cursul zilei de ieri, peste 200 de forțe au acționat pe raza județului Timiș pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

La activităţi au participat 265 de forţe de ordine, fiind verificate 73 de societăți comerciale, precum şi 65 de mijloace de transport persoane, dintre care 45 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 3000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 284 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală 92.000 de lei. Dintre acestea, 276 de sancțiuni contravenționale în valoare de 92.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare, precum și 8 sanctiuni aplicate pentru nerespectarea interdictiilor privind deplasarea/libera circulatie.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*