Administrație

Dominic Fritz: „După incendiile de la Balș și Piatra Neamț trebuie să ne preocupe infrastructura în sănătate”

Dominic Fritz: „După incendiile de la Balș și Piatra Neamț trebuie să ne preocupe infrastructura în sănătate”

Infrastructura în sănătate este pe lista priorităților administrației locale. Spitalele din Timișoara au probleme cu îndeplinirea standardelor de siguranță, acestea funcționează în clădiri foarte vechi sau modernizate.

Astfel, primarul Dominic Fritz este de părere că trebuie investit urgent în infrastructura nouă. Edilul va merge la sfârșitul acestei săptămâni la București, unde va avea o întâlnire cu ministrul Sănătății și cu ministrul Fondurilor Europene pentru a căuta soluții de investiții în infrastructura medicală din Timișoara.“După incendiile de la Balș și Piatra Neamț trebuie să ne preocupe infrastructura de sănătate. Asta trebuie să fie o prioritate națională și cu siguranță va fi o prioritate a administrației noastre. Trebuie să acționăm cu un program de securizare a clădirilor pe care le avem astăzi, chiar dacă asta nu se va întâmpla peste noapte și nu sunt lucrări foarte simple. În al doilea rând, trebuie să investim neapărat în infrastructură nouă și asta va fi pe lista mea de discuții de la București pe primul loc. Voi discuta și cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și cu ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Le voi face o propunere în privința Legii privind finanțele publice locale. O să militez în continuare pentru un nou spital municipal cu realocare de secții într-un singur campus, un medical city în Timișoara în care putem să avem într-un singur loc toate secțiile spitalului municipal. Vom include în bugetul local bani pentru un studiu de fezabilitate. Am identificat un teren. Vom discuta să fie prioritizat și la nivel de județ și la București, să corelăm planurile pentru toate spitalele din Timișoara indiferent în subordinea cui se află”.

În plus, Dominic Fritz susține că Guvernul trebuie să să-și îndeplinească promisiunea și să sprijine finanțarea pentru un Institut Oncologic. “Ne lipsește oncologia în Timișoara, deși știm că va fi una din provocările anilor viitori. Aceste promisiuni pe care le-am auzit de atâția ani trebuie să se și concretizeze. Avem și proiectul unei noi maternități. E în stare destul de matură, scoatem în curând autorizația de construcție. Sunt fonduri bugetare, sunt bani în programul de reziliență, fonduri europene, credite bugetare din Trezorerie. Dacă reușim să creăm un pachet complet, atunci măcar avem o viziune clară cum ieșim din criza sanitară unde suntem de câteva decenii”, a explicat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*