Social

Cotele de apărare împotriva inundațiilor, depășite pe mai multe râuri din Banat

Cotele de apărare împotriva inundațiilor, depășite pe mai multe râuri din Banat
Adora Beauty

Specialiștii de la Apele Banat transmit că se înregistrează creșteri de debite și niveluri ca urmare a propagării viiturilor formate pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Pogăniș, Moravița, Bega, Bega Veche, Caraș și Nera.

Mai sunt în creștere însă doar râul Bega – la stația hidrometrică Chizătău, râul Chizdia – la stația hidrometrică Ghizela și Bega Veche -la stația hidrometrică Pișchia.

Conform noii avertizări emise de INHGA, râul Bârzava, pe sectorul aval de stația hidrometrică Gătaia, este în cod portocaliu de inundații până mâine dimineață la ora 9:00.

În plus, pe sectorul îndiguit, aval de Gătaia, râul Bârzava este în cod galben de inundații până miercuri noaptea. În același interval va fi cod galben de inundații râul Moravița pe cursul inferior.

Specialiștii de la Apele Române Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă din spaţiul hidrografic Banat vizate de atenționările hidrologice în vigoare. În plus, sunt supravegheate lucrările hidrotehnice situate în zonele cu probleme pentru protejarea populației riverane.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*