Administrație

Consiliul Local Timișoara elaborează o hotărâre privind aprobarea măsurilor de protecție a spațiilor verzi pe domeniul public

Consiliul Local Timișoara elaborează o hotărâre privind aprobarea măsurilor de protecție a spațiilor verzi pe domeniul public

Municipalitatea are în lucru o hotărâre a Consiliului Local privind aprobarea măsurilor de protecție a materialului dendrologic și a spațiilor verzi pe domeniul public al municipiului Timișoara. Prin aceasta se vor comasa toate reglementările care deja există.

Potrivit primarului Dominic Fritz, este vorba despre șase hotărâri pe această temă.“Am avut mai multe discuții la Direcția de Mediu despre felul în care se tratează copacii la Timișoara. Am avut o întâlnire și cu Asociația Peisagiștilor și lucrăm cu foarte multă energie la un program prin care vrem să ne asigurăm că aceste corecții ale arborilor și copacilor sunt făcute profesionist”, a spus primarul Timișoarei.

În plus edilul a afirmat că primește plângeri de la cetățeni în acest sens. “Pe de o parte primim sesizări și plângeri de ce primăria încă nu a venit să taie sau să corecteze coroana unui anumit copac că dernajează, că e periculos, că bate în geam, că interferează cu firele electrice. Al doilea gen de sesizare este de ce primăria a tăiat, a corectat și asta este tensiunea în care ne aflăm și pe care putem să o rezolvăm doar dacă avem niște criterii mult mai clare prin care ne asigurăm că dacă se face o lucrare de corecție nu o să ne fie frică”, a explicat edilul Dominic Fritz.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*