Primarul Dominic Fritz anunță că urmează să se achiziționeze încă 50 concentratoare de oxigen și 750 kituri pentru bolnavi vor ajunge în România pe 15 februarie.
Totul prin programul Oxigen pentru Timișoara. Este vorba despre o soluție de tratament la domiciliu pentru pacienții cu forme medii de COVID-19, sub supravegherea medicului de familie, astfel încât spitalele să își poată concentra resursele pentru salvarea vieții pacienților cu forme severe.
Acest proiect al solidarității are ca obiectiv să achiziționeze aparatură medicală necesară în terapia cu oxigen pentru pacienții cu simptome medii și a celor aflați în convalescență. Deoarece limitările legale împiedicau administrația locală să aloce direct aparatura salvatoare, primăria a găsit în societatea civilă parteneri de nădejde.
“Timișorenii, dar și timișenii care suferă de COVID 19 sunt probabil singurii pacienți din țară care au primit gratuit concentratoare de oxigen și pulsoximetre pentru tratamentul la domiciliu. Și asta s-a întâmplat datorită unui parteneriat exemplar între societatea civilă, mediul privat și Primăria Timișoara în sprijinul celor suferinzi. Acestea sunt rezultatele programului Oxigen pentru Timișoara la 3 luni.
Programul merge mai departe, urmează să se achiziționeze încă 50 concentratoare de oxigen care vor ajunge în România pe 15 februarie și cele 750 kituri pentru bolnavi, iar cu aceste ultime achiziții asigurăm continuitatea sprijinirii bolnavilor pentru următoarele 6 luni.
Oxigen pentru Timișoara s-a născut în noiembrie anul trecut. Ideea a apărut înainte chiar de a prelua mandatul de primar, într-o discuție cu inițiativa City Doctors a doctorului Virgil Musta, care grupează medici specialiști și de familie. Trebuia urgent găsită o soluție de tratament la domiciliu pentru pacienții cu forme medii de COVID-19, sub supravegherea medicului de familie, astfel încât spitalele să își poată concentra resursele pentru salvarea vieții pacienților cu forme severe. Limitările legale împiedică administrația locală și spitalele din subordine să aloce direct oamenilor aparatura salvatoare.
Primăria Timișoara și numeroase ONG-uri timișorene active în comunitate, voluntari și antreprenori și-au unit atunci forțele. Fondul Oxigen pentru Timișoara, menit să servească cele mai urgente nevoi ale comunității în timpul crizei sanitare a strâns peste 1.700.000 lei din donații de la persoane fizice și companii locale, fond din care Fundatia Comunitara Timisoara, partener strategic în proiect, a putut achiziționa echipamentele și materialele atât de necesare.
Colegii noștri asistenți sociali din cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Timișoara au distribuit apoi pulsoximetrele și concentratoarele de oxigen la domiciliul bolnavilor de Covid-19, în Timișoara și în alte localități din județul Timiș. Chiar în momentul în care citiți acest lucru, 72 de semeni ai noștri aflați sub supraveghere medicală la domiciliu respiră mai ușor mulțumită echipamentelor împrumutate prin programul Oxigen pentru Timișoara”, a explicat Dominic Fritz.