Administrație

Alin Nica anunță concedieri și semnătură electronică la Consiliul Județean

Alin Nica anunță concedieri și semnătură electronică la Consiliul Județean
Adora Beauty

Liderul Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a declarat, luni, că  pentru ca aparatul de specialitate al instituției să fie performant trebuie să eficientizeze mecanismele prin care acesta funcționează Consiliul Județean. Iar acest lucru se poate face prin digitalizare și pregătirea pentru accesarea de fonduri prin mecanismul de redresare și reziliență al Uniunii Europene.

„Am inițiat demararea băncii de proiecte a Consiliului Județean Timiș, mecanism prin care primăriilor și instituțiilor din județ le va fi oferită consultanță pentru scrierea, accesarea și implementarea proiectelor și acest lucru este strâns legat  de viitorul fond județean de investiții pe care dorim să-l implementăm în județul nostru. Am demarat procesul de transformare digitală a fluxurilor de informații de la nivelul Consiliului Județean. Astfel, s-au implementat sau sunt în curs de implementare soluții de tip google work space, shared folders, semnături digitale sau inițierea demersurilor pentru pregătirea unui manager de arhivă electronică. Semnăturile digitale vor elimina practic mapele care circulă și hârtiile care se pierd în interiorul Consiliului Județean și va asigura o mai bună trasabilitate a oricărui act din interiorul Consiliului Județean și a activității oricărui funcționar public în parte”, a declarat, luni, liderul CJT.

Alin Nica a mai anunțat și că vor avea loc concedieri în rândul funcționarilor.

 „Din evaluările preliminare, care sunt încă în curs, rezultă că vom putea funcționa liniștit cu 10% mai puțini angajați decât în prezent. Profesioniștii vor rămâne, cei care nu doresc să se implice în proiectele consiliului vor fi invitați să se bucure de efervescența muncii la privat pe piața timișeană sau nu numai. Sunt oameni valoroși pe care, dacă îi schimbi, trebuie să vii cu ceva în loc, cel puțin de același nivel. Legat de cei din subordinea Consiliului Județean, conform legii, va începe evaluarea luna viitoare. Vom forma niște comisii de evaluatori care să fundamenteze decizia, dacă continuăm sau nu cu acești manageri. Vom avea, în comisii, experți de la instituții de profil din țară, nu vom avea politruci, vreau o evaluare competentă. Vom trimite inclusiv la instituțiile academice din Timișoara cereri să ne ajute cu oameni care să poată face o evaluare competentă. Dacă comisia va spune că e nevoie de schimbare, atunci voi lua deciziile necesare”, a declarat Alin Nica.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*