Administrație

Fritz vrea să păstreze catargele din oraș, dar caută soluții să le aducă în legalitate

Fritz vrea să păstreze catargele din oraș, dar caută soluții să le aducă în legalitate
Adora Beauty

Cele șase catarge de mari dimensiuni amplasate în mai multe zone din Timișoara pentru a fi arborat drapelul național au fost montate ilegal, fără autorizație. Conform primarului Dominic Fritz, pentru trei dintre catarge termenul de intrare în legalitate a fost depășit.

Primăria Timișoara a montat șase catarge pentru drapeluri în diferite puncte ale orașului, problema este că a făcut asta fără autorizație de construcție. Asta este o practică ce nu mai este continuată. Pentru mine este foarte important să facem toate intervențiile pe baza legii și bineînțeles că instituțiile statului sunt primele care trebuie să respecte legea. Sunt destul de revoltat despre cum s-au făcut aceste șase catarge. Poliția Locală și-a făcut treaba și a întocmit procese verbale pe numele lui Culiță Chiș, care este director tehnic în primărie. Domnul Chiș a contestat aceste procese verbale de contravenție și a pierdut. Din păcate, nu a făcut niciun demers pentru a intra în legalitate. Pe mine nu mă deranjează aceste catarge, vreau să găsim o soluție pentru a le ține acolo. Pentru trei catarge încă suntem în termen de a intra în legalitate. Pentru alte trei catarge, termenul a expirat la începutul lui decembrie. Trebuie să avem o discuție cu Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a vedea ce se poate face”, a declarat, joi, primarul Timișoarei. Cred că suntem conștienți de sensibilitățile în jurul acestei teme. În același timp, trebuie să găsim o variantă legală, eu nu voi putea să permit să rămânem în ilegalitate. În ceea ce îl privește pe domnul Culiță Chiș, am dispus o misiune a Corpului de Control a primarului pentru a vedea pe ce bază s-au dat dispoziții, cine a plătit pentru ele, ce documente există în spatele acestor catarge, de ce nu s-a intrat în legalitate nici măcar după amendă. Vom putea trage o concluzie disciplinară după anchetă, domnul Chiș este în concediu de odihnă 30 de zile. Este, din păcate, o cutumă ca funcționarii să plece în concediu medical sau de odihnă când sunt probleme. Dar asta este pe baza legii și respectăm legea”, a spus, joi, primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Friends Arena

Un comentariu

  1. Ileana Maleta

    Catarge in fata catedralei mitropolitane, prost gust maxim si catarge in general consider inestetic si inutil. De ce sa fie pastrate de vreme ce nu erau puse in legatitate?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*