Internațional

Din 29 ianuarie, în Bulgaria se intră doar cu un test negativ COVID-19

Din 29 ianuarie, în Bulgaria se intră doar cu un test negativ COVID-19

Persoanele care intră în țara vecină, indiferent dacă merg cu mașina sau cu avionul, trebuie să prezinte un test PCR negativ de COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte, a anunțat Ministerul bulgar al Sănătății. Măsura este valabilă până la sfârșitul lunii aprilie și a fost luată într-o încercare de a opri răspândirea unei variante mai contagioase cu coronavirus, precum tulpina din Marea Britanie, relatază Agerpres, care citează agenția Reuters.

Bulgaria a înregistrat o scădere a numărului de noi infecții în ultimele săptămâni și ia măsuri pentru ca virusul să nu se răspândească din nou. De aceea, cei care vor să intre în țară, implicit cei care vor să meargă în stațiunile montane, trebuie să prezinte un test COVID negativ. Şoferii de camioane şi autobuze, precum şi echipajele avioanelor vor fi scutiți de directivă. Totodată, bulgarii care se întorc acasă şi nu au un test negativ vor trebui să se autoizoleze timp de 10 zile. Testele PCR vor trebui efectuate cel mult cu 72 de ore înainte de sosire, a declarat ministerul.

În acest timp, autoritățile au anunțat și ridicarea unor măsuri. Mall-urile și sălile de sport se redeschid de la 1 februarie, în timp ce liceele vor începe cursurile în cadrul unui regim special, prin rotaţie, din 4 februarie, potrivit ministerului. Într-o altă decizie, ministerul a permis restaurantelor şi cafenelelor, închise de la sfârșitul lui noiembrie, să se deschidă la 50% din capacitate de la 1 martie, dar a declarat că barurile şi cluburile de noapte ar trebui să rămână închise.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*