Eveniment

Zece cetăţeni din Afganistan depistaţi într-un autoturism în zona de frontieră

Zece cetăţeni din Afganistan depistaţi într-un autoturism în zona de frontieră

Zece cetăţeni din Afganistan au fost depistaţi ascunși într-un autoturism. În data de 25.01.2021, în jurul orei 08:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni – judeţul Timiş au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, polițiștii de frontieră au oprit pe DN 59B, între localităţile Cenei şi Uivar, un autoturism marca Seat, condus de un cetăţean român, în vârstă de 41 ani, având în partea dreaptă, ca pasager, un alt cetăţean roman. În urma verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat ca banchetele din spate erau scoase, iar in interior  se mai aflau alte 10 persoane, cetăţeni străini.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, cetăţenii străini, toţi bărbaţi, precum şi şoferul şi pasagerul autovehiculului au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni afgani şi au vârste cuprinse între 14 şi 23 de ani. De asemenea, şoferul român a declarat că urma să transporte grupul de afgani până în Timişoara, în schimbul unor sume cuprinse între 500 de euro, destinaţia finală a acestora fiind ţări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii afgani şi de trafic de migranţi pentru şoferul mijlocului de transport.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*