Administrație

Reacția lui Fritz după răspunsul lui Valeriu Gheorghiță. Cum arată centrele de vaccinare care pot fi deschise

Reacția lui Fritz după răspunsul lui Valeriu Gheorghiță. Cum arată centrele de vaccinare care pot fi deschise

Primarul Dominic Fritz spune că a aflat astăzi că Timișulului i se alocă de către Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării încă 7 fluxuri de vaccinare, dar abia din 8 februarie.

„Se pare că sunt fluxurile care au fost promise doamnei Prefect Liliana Oneț, încă de acum o săptămână. Doar centrul de la ISHO de pe Take Ionescu, care este gata să fie dat în folosință, poate să le preia pe toate 7. Sunt în continuare puține fluxuri alocate pentru Timiș și Timișoara, iar numărul de doze distribuit către noi rămâne mic, în raport cu cererea locală. Îi mulțumesc colonelului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul național al campaniei de vaccinare, pentru răspunsul public. Sunt de acord cu el că județele cu un număr mai mare de persoane peste 65 de ani trebuie să primească mai multe doze. Dar susțin, în continuare, că este nevoie de un algoritm transparent de distribuție, care să includă și cele două criterii propuse de mine: rata de infectare și numărul de programări. Solicit în continuare o proiecție privind numărul de doze de vaccin ce vor fi distribuite lunar în Timiș și Timișoara, la fel, o proiecție lunară pentru numărul de fluxuri și date privind dozele distribuite și administrate pentru fiecare centru de vaccinare din oraș și din județ”, a declarat Fritz.

Viceprimarul Ruben Lațcău a fost astăzi, împreună cu coordonatorii nucleului local de vaccinare din Primărie, Ciprian Trocan și Iulian Găurean, să verifice situația la alte 4 centre: clădirea STPT din Intrarea Doinei, Muzeul Tramvaielor, Incuboxx și FITT. În unele mai este nevoie doar de signalistică, în altele de imprimante sau de câte o chiuvetă, dar acestea se pot rezolva într-o zi.

„În prezent avem două centre în funcțiune, alte două care sunt gata să fie date în folosință și încă 4 care pot fi pregătite mâine. Le punem pe toate la dispoziția Direcției de Sănătate Publică. Doar așteptăm să ni se aloce fluxuri și doze de vaccin”, a mai spus primarul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*