Eveniment

Acțiunile de verificare a măsurilor de protecție continuă în Timiș

Acțiunile de verificare a măsurilor de protecție continuă în Timiș
Adora Beauty

Peste 200 de forțe au acționat duminică pe raza județului Timiș pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19. La activităţi au participat 260 de forţe de ordine, fiind verificate 195 de societăți comerciale, precum şi 68 de mijloace de transport persoane, dintre care 40 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2500 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  288 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 79.350 de lei. Dintre acestea, 234 de sancțiuni contravenționale în valoare de 49.350 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare și 13 sancțiuni în valoare de 22.500 de lei au fost aplicate operatorilor economici cât și persoanelor fizice pentru desfășurarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții.

41 de sanctiuni în valoare de 7.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdictiilor privind deplasarea/libera circulatie, dintre acestea 13 sanctiuni în valoare de 6.500 de lei au fost aplicate pe raza localității carantinate.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*