Administrație

Primăria Timișoara asigură echipe mobile pentru vaccinarea persoanelor vulnerabile

Primăria Timișoara asigură echipe mobile pentru vaccinarea persoanelor vulnerabile

Din această săptămână, echipe mobile formate din cadre medicale (medici și asistenți) de la Serviciul Public de Asistență Medicală Școlară al Primăriei Timișoara, împreună cu instituțiile partenere în campania de vaccinare (ISU Timiș, DSP Timiș și Poliția Județeană Timiș), au început să vaccineze persoane vulnerabile care prezintă  riscul să dezvolte forme severe ale infectării cu virusul SARS-COV2.

În prezent, în județul Timiș, sunt două echipe mobile formate din un medic și doi asistenți medicali, care asigură vaccinarea persoanelor din centrele medico-sociale din județul Timiș. În ultimele trei zile, au fost vaccinate persoanele vulnerabile din centrele de la Variaș, Periam, Recaș și Lugoj.

Pentru Timișoara au fost alocate de către Guvern pentru prima fază a celei de-a doua etape două centre care funcționează la Iulius Mall și la Spitalul CFR. Un alt centru, ISHO, pregătit cu până la opt fluxuri de vaccinare și personal medical din cadrul Spitalului Județean gata să-l deservească, este la dispoziția Direcției de Sănătate Publică. La începutul săptămânii viitoare toate centrele din spațiile proprii ale Primăriei, patru la număr,  vor fi gata și vor fi predate DSP.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*