Social

Fostul cinema Freidorf, transformat în Centru cultural și educațional cu bani de la GAL

Fostul cinema Freidorf, transformat în Centru cultural și educațional cu bani de la GAL

Comitetul de Selecție al Grupului de Acțiune Locală (GAL) Freidorf a ales în luna ianuarie câteva proiecte care să primească fonduri.

Este vorba despre reabilitare cinematograf și schimbare destinație în Centru cultural și educațional Freidorf, depus de Primăria Timișoara pe Intervenția Centru Multifuncțional, în valoare de 2.318.260,05 lei. În cadrul acestui centru vor avea loc evenimente culturale dar va fi amenajat și un centru de zi pentru pesoanele cu adicții care vor beneficia de serviciu social, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara. De asmenea, aici se va pune în practică și proiectul „Învață să reușeșți!” – servicii integrate în comunitate, proiect prin care se vor implementa activități de școală după școală, măsuri de acompaniere, educație parentală, pregătirea cadrelor didactice pentru lucrul cu copiii din zonele dezavantajate, în valoare de 1.885.354,85 lei.

Proiectul de infrastructură va fi finanțat prin Programul Operațional Regional iar cel de servicii prin Programul Operațional Capital Uman.

În prezent sunt deschise apelurile de selecție pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere din zona urbană marginalizată cu străzile Crizantemelor, Ion Barac și Căpitan Damșescu, apel în valoare de 650.000 euro, parcuri și locuri de joacă, 350.000 euro, infrastructură educațională 365.832 euro.

Asociația Grupul de Acțiune Locală Freidorf (GAL Freidorf), implementează Strategia de Dezvoltare Locală în cartierele: Freidorf, Dâmbovița, Calea Șagului, Steaua, Fratelia, Iosefin.

Valoarea Strategiei este de 7 milioane euro, banii fiind împărtiți în două direcții: proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional și Programul Operațional Capital Uman.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*