Administrație

Bani europeni pentru a păstra și pune în valoare patrimoniul cultural-istoric

Bani europeni pentru a păstra și pune în valoare patrimoniul cultural-istoric

Stadiul lucrărilor la Castelul Corvinilor din Hunedoara, aflat în restaurare printr-un astfel de proiect european. Schelele sunt sus și șantierul avansează la castel. Lucrările de execuție sunt realizate în proporție de 42% la acest obiectiv.

La Castelul Corvinilor sunt prevăzute lucrări complexe de consolidare și reabilitare a zonelor afectate, parte din obiectiv, precum și lucrări de restaurare – finisaje interioare și exterioare, lucrări de reconstituire și de amenajare a unor spații rezultate din reconstituirea unor planșee, refacerea și introducerea lor în circuitul turistic.

Proiectul privind „Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara, Județul Hunedoara” are ca beneficiar Primăria Hunedoara.

Valoarea totală a investiției este de 21.884.908,73 lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 21.447.210,55 lei.

La solicitarea beneficiarului, perioada de implementare a fost prelungită de la 62 luni la 86 luni, până la data de 31.08.2021.

Proiectul beneficiază de finanțare prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 5 – „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiție – 5.1, „Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*