Sănătate

Încă 197 de timișeni s-au infectat cu coronavirus, iar 7 au decedat

Încă 197 de timișeni s-au infectat cu coronavirus, iar 7 au decedat
Adora Beauty

În cursul zilei de ieri au fost carantinate, în județul Timiș, 197 de persoane și au intrat în izolare 189 persoane.

Situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Timiș,  în contextul pandemiei COVID-19, se prezintă astfel:

Numărul de persoane confirmate COVID-19 în ultimele 24 de ore: 194, Timișoara – 82, Lugoj -7, Buziaș-2, Ciacova-1, Deta-2, Gătaia-2, Jimbolia-1, Recaș-11, Sânnicolau Mare-5,  Becicherecu Mic-1, Biled-1, Bogda-1, Checea-1, Comloșu Mare- 1, Dudeștii Noi-4, Dumbrăvița –12, Găvojdia -1, Ghiroda-2, Giarmata-1, Giroc- 9, Jebel-14, Lenauheim-2, Lovrin-1, Mănăștiur -1, Moșnița Nouă- 7, Parța-2, Peciu Nou-1, Remetea Mare-1, Săcălaz- 4, Sânandrei-1, Sânmihaiu Român-8, Sânpetru Mare-1, Teremia Mare-1, Tomnatic 1, Variaș-2.

Au fost efectuate 2.503 teste.

În această dimineață, numărul total de persoane internate confirmate COVID-19: 316

Număr persoane internate la ATI: 58

Numărul de cadre medicale confirmate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore: 5

Număr de decese în ultimele 24 de ore: 7

Număr total de decese: 686

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Instituția Prefectului Județul Timiș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și interacțiunea cu un număr mare de persoane, cum ar fi adunările publice, zone de trafic intens, zonele de recreere, locurile de joacă!

Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Purtați masca de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați numărul 112 doar în caz de urgență.

Vă reamintim că este în funcțiune și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care au nevoie de informații sau au sesizări referitoare la infecția cu coronavirus sunt operaționalizate următoarele numere de telefon: Direcția de Sănătate Publică Timiș – 0770850736 – 0770849869.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*