Eveniment

Sindicaliștii vor picheta sediul Prefecturii Timiș

Sindicaliștii vor picheta sediul Prefecturii Timiș

Supărați pentru că noul Guvern a decis să înghețe salariile bugetarilor, astăzi între orele 12.00 – 13.00 va avea loc un protest al UNIUNII SINDICALE TERITORIALE A CNS CARTEL ALFA – FILIALA TIMIȘ.

 La adunare vor participa aproximativ100 de persoane, în conformitate cu legislația în vigoare pentru această situație epidemiologică – pandemia COVID -19. Locația: pichetare în fața Instituției Prefectului.

Aceștia vor protesta împotriva nesemnificativei majorări a salariului minim pe economie, iar pe de alta parte solicitând un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă şi aplicarea corectă a legislaţiei.

Scopul adunării publice îl constituie manifestarea protestului  prin pichetare, cu următoarele motive/revendicări:

  1. POLITICA DE AUSTERITATE ÎN DOMENIUL SALARIZĂRII:
  • Salariul minim garantat în plată crescut cu numai 41 lei în net !
  • Înghețare drepturi salariale!
  1. LIPSA POSIBILITATII EFECTIVE DE NEGOCIERE A CCM SECTORIALE SAU A CCM – UNIC LA NIVEL NAȚIONAL
  2. BLOCAREA MODIFICĂRII ACTUALEI LEGI A DIALOGULUI SOCIAL – LEGEA 62/2011
  3. POLITICA FISCALĂ CARE DEZAVANTAJEAZĂ LUCRĂTORUL (43,5% taxe și impozitare, față de de 2,45% angajator (pe obligații internaționale), creșterea economică este distribuită 52% către capital și cca 40% către lucrători).
  4. LIPSA RESPECTULUI FATA DE LEGISLATIA IN VIGOARE A GUVERNULUI SI PARTIDELOR POLITICE PARLAMENTARE DIN COALITIE
  • nerespectarea prevederilor legii coșului minim de trai decent (aflat în declarații și program de guvernare) în stabilirea salariului minim garantat în plată, cât și a prevederilor salariului minim european;
  • blocarea în Parlament a OUG 79/2017 (transfer taxe de la angajator către lucrător), drept pentru care numeroși angajatori nu fac modificarea creșterilor salariilor brute“, a transmis președintele UST Filială Timiș a CNS CARTEL ALFA, Corneliu-Eusebiu Podoleanu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*