Administrație

Fritz: Există un număr foarte limitat de doze de vaccin anti-covid disponibile săptămâna viitoare

Fritz: Există un număr foarte limitat de doze de vaccin anti-covid disponibile săptămâna viitoare
Adora Beauty

Compania Pfizer a anunțat ieri că trebuie să schimbe modul de producție a vaccinului în fabrica ei din Belgia, pentru a crește puternic capacitatea până în martie. Problema e că asta duce la o reducere a dozelor de vaccin produse în următoarele săptămâni și Pfizer nu poate livra tot ce a promis Uniunii Europene pentru luna ianuarie.

Potrivit lui Dominic Fritz, în România, principalul obstacol momentan nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccinare.

„Motivul pentru care în Timișoara vom avea operaționale doar 2 centre de vaccinare începând de luni (1 la Iulius Mall, 1 la Spitalul CFR) este că va exista doar un număr foarte limitat de doze disponibile săptămâna viitoare. Abia cu mai multe doze va avea sens să crească și numărul centrelor. Echipa noastră din Primărie, dar și companiile private care ne-au sărit în ajutor, continuă zi și noapte să amenajăm toate centrele pentru momentul în care vor putea funcționa la maxima capacitate.  Eu am mare încredere că la nivel european și național se fac toate demersurile posibile pentru a asigura „porția” română de doze disponibile. Noi, la nivel local, facem tot ce ține de noi pentru a face din această campanie istorică de vaccinare un succes. Fiecare săptămână câștigată înseamnă vieți salvate și o economie care poate reporni mai repede”, a precizat, sâmbătă, primarul Timișoarei.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*