Social

Reprezentanții HoReCa din Timișoara cer să fie incluși în etapele prioritare de vaccinare împotriva Covid

Reprezentanții HoReCa din Timișoara cer să fie incluși în etapele prioritare de vaccinare împotriva Covid

Reprezentanții patronatului hotelurilor și restaurantelor din Timișoara cer ca personalul din industria ospitalității să fie inclus în etapele prioritare de vaccinare împotriva coronavirusului.

Printr-o scrisoare adresată Guvernului și Comitetului Național Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid 19, angajații HoReCa susțin că au dreptul să fie imunizați pentru protejarea populației, că activitatea lor a fost restricționată în ultimele 10 luni, domeniul fiind considerat unul de risc, spune președintele HoReCa Timișoara, Corina Macri.

MEMORIU

Prin care solicită reconsiderarea poziției industriei ospitalității, în urma clasificării factorilor de risc de importanță vitală pentru oprirea răspândirii virusului SARS COV 2, după programarea vaccinării la nivel national, rugându-vă a dispune cu urgență includerea personalului industriei pe care subscrisa o reprezintă în etapele prioritare de vaccinare împotriva COVID 19.

Până acum s-a considerat că sectorul horeca este extrem de periculos și, ca urmare, este închis și restricționat din 14.03.2020, în permanență. Dacă este așa riscant, de ce nu am intrat în faza 1 de vaccinare, pentru protecția tuturor? Suntem aspru sancționați, obligați să funcționăm la limită, dar cu costuri mai mari cu 30% pentru protecție și prevenție. Suntem nevoiți să interacționăm cu furnizori, cu comisionari, oaspeți ai hotelurilor, cu clienți cărora le livrăm produse, să ne aprovizionăm din locații mult mai expuse, dar nu avem dreptul să ne protejăm angajații și munca noastră sub nicio formă.

Când suntem un factor de risc??? Când suntem restricționați sau când încercăm să ne protejăm angajații? Nu e suficient că întreaga industrie a ospitalității plătește pentru ceva ce nu ține de activitatea ei, nu e suficient că oamenii noștri nu sunt primiți la bănci, nu sunt sprijiniți, pentru că au un viitor incert, acum le refuzăm și dreptul la prevenție și securitate. Horeca nu este doar o opțiune, este o componentă a umanității, face parte din necesitățile vieții noastre, de sute de ani.

Prin închiderea activității noastre s-au generat multe alte activități clandestine, întâlniri private, greu de controlat și verificat. Mediul horeca oficial a fost controlat și verificat de nenumărate ori.

Dar nu noi am fost cauza răspândirii virusului. Ci tocmai această interdicție a determinat imposibilitatea controlării întâlnirilor și meselor private neprotejate.

Iar acum noi trebuie să ne ferim de acest risc extrem de crescut, dar nu avem niciun instrument și continuăm să muncim din greu, să ne luptăm pentru supraviețuire, fără arme. Dar cum? Dacă nici nu apărem în planul de vaccinare, dacă nu suntem printre cei care lucrează cu publicul, dacă nu contăm, atunci de ce nu funcționăm liber, ca toți ceilalți? Nici nu mai cerem să ne respectați, ci doar să vă hotărâți unde ne poziționați și cum ne încadrați.

Suntem sau nu un factor de risc, noi și angajații noștri?

Cu deosebită considerație,

PATRONATUL HO-RE (HOTELURI SI RESTAURANTE) TIMIȘOARA

Prin Corina Macri, Președinte”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*