Sănătate

A fost confirmată pesta porcină africană la porcii domestici

A fost confirmată pesta porcină africană la porcii domestici

Mai multe focare de pestă porcină au fost confirmate în gospodării din Teremia Mare, dar și pe fondul de vânătoare Surduc, la un porc mistreț vânat!

Prefectul Liliana Onet a convocat, astăzi, ședința CentruluLocal de combatere a Bolilor ca urmare a faptului că  în data  de 08 ianuarie în urma examinării unor probe  prelevate de la porci domestici proveniți din  exploatații non-profesionale din localitatea  Teremia Mare și trimise la Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală  București, a fost confirmată Pesta Porcină Africană la porcii domestici.

A fost stabilită zona de protecție pe o raza de 3 km și zona de supraveghere care include și zona de protecție, pe o rază de 10 km  de la focarele de boală.

 Zona de protecție cuprinde localitățile Teremia Mare ,Teremia Mică.

Zona de supraveghere cuprinde următoarele localități din județul TimișNerău, Vizejdia, Comloșu Mare și Lunga, Mokrin, Nakovo și Kikinda din Republica Serbia.

Precizăm pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia  suină.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*