Eveniment

Trafic crescut, la graniţa cu Ungaria

Trafic crescut, la graniţa cu Ungaria

Sărbătorile de iarnă s-au încheiat şi mulți cetăţeni români se întorc în statele din vestul Europei, unde au reşedinţa.

In prezent, pe sensul de ieşire din ţară, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungară, se constată o creştere a numărului de persoane care s-au prezentat la control. In plus, în contextul pandemic, autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare cu privire la persoanele care urmează să intre în Ungaria. Acest fapt a determinat mărirea timpului de aşteptare pentru acest tip de mijloace de transport, în mod special la PTF Petea.
Poliţia de Frontieră Română a luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum și a arterelor de control deschise , pe sensul de ieşire din ţară în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară.
Astfel, se recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor:
• pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula
• pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;
• pe raza jud. SatuMare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea – Csengersima.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*