Social

Cod Portocaliu de inundații în Timiș și alte 5 județe din țară

Cod Portocaliu de inundații în Timiș și alte 5 județe din țară

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor transmite că, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se actualizează avertizarea de Cod Portocaliu.

În acest context sunt vizate unele râuri din județele Satu Mare, Caraş Severin, Timiş, Gorj, Mehedinţi și Dolj, începând de astăzi, la ora 11:00, până mâine, la prânz.

Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, depășindu-se astfel, cotele de apărare.

De asemenea, bazinele hidrografice Tur, Crasna, Crișul Negru, Crișul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Desnăţui, Jiu, și Olt se află sub incidența Codului Galben, începând de astăzi, ora 11:00, până mâine, la miezul nopții.

Deoarece există riscul producerii viiturilor generatoare de revărsări importante, se recomandă evitarea desfașurării activităților expuse la inundații.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*