Național

Cîțu: Dacă păstrăm ritmul, ajungem la 100.000 de vaccinuri pe zi

Cîțu: Dacă păstrăm ritmul, ajungem la 100.000 de vaccinuri pe zi

Cele 932 de centre de vaccinare din țară trebuie să fie pregătite săptămâna viitoare, când se estimează că va începe a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a spus premierul Florin Cîțu într-o videoconferință cu prefecții. „Nu cred că avem vreo scuză”, ca acest lucru să nu se întâmple, a subliniat el.

„Dorinţa noastră este să creştem numărul vaccinurilor pe care le primim săptămânal. Este complicat. Ştiţi foarte bine că România primeşte vaccinuri, dar asta nu înseamnă că nu vom încerca să creştem numărul de vaccinuri pe care le primim săptămânal. Ele cresc gradual până în martie, dar dorim să avem mai multe, pentru că eu cred că dacă păstrăm acest ritm vom ajunge la aproape 100.000 de vaccinuri capacitate, să facem 100.000 de vaccinuri pe zi, ceea ce e foarte bine şi să ne ţinem de ele”, a spus Florin Cîţu.

„Să nu uităm că suntem încă în pandemie şi trebuie să menţinem, acolo unde este nevoie de restricţii, să menţinem acelaşi mesaj către cetăţeni. Faptul că am început această campanie de vaccinare nu înseamnă că pericolul a trecut – şi asta trebuie să spunem în fiecare zi. Această campanie de vaccinare este complementară. Ajută la eliminarea pandemiei mai repede, asta este tot ceea ce voiam, dar încă suntem în pandemie, încă trebuie să respectăm aceste reguli şi dumneavoastră, ca reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, trebuie să vă asiguraţi că aceste reguli sunt respectate”, a adăugat el.

„Trebuie cu toţii să continuăm şi să accelerăm această campanie de vaccinare. Vreau ca aceste 932 de centre să fie gata până la începutul etapei a doua, ceea ce înseamnă, după estimările noastre, săptămâna viitoare. Deci înseamnă că aceste centre, care sunt în afara spitalelor, ar trebui să fie gata săptămâna viitoare şi nu cred că avem vreo scuză să nu fie gata săptămâna viitoare”, a conchis Cîţu.

În cea de-a doua etapă a campaniei urmează să fie vaccinate persoanele din categoriile vulnerabile și angajații din domeniile esențiale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*