Eveniment

Doi români, reţinuţi pentru călăuzirea a opt afgani

Doi români, reţinuţi pentru călăuzirea a opt afgani

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au depistat opt cetăţeni afgani, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Aceştia au fost ajutaţi de două călăuze, cetățeni români, pe numele cărora au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

În data de 03.01.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 18.30, o patrulă a oprit pentru verificări, pe comunicația DJ 593, între localităţile Foeni şi Giulvăz, un autovehicul înmatriculat în România, condus de un cetăţean român în care se aflau nouă pasageri.

Unul dintre pasageri este cetăţean român, iar ceilalţi opt, toţi bărbaţi, cetăţeni străini, nu deţineau documente de identitate asupra lor, fapt pentru care poliţiştii de frontieră i-au condus pe toţi la sediul instituţiei pentru cercetări. Totodată, un echipaj medical le-a făcut triajul epidemiologic, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei opt sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, aceştia declarând că au trecut ilegal din Serbia în România şi că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul celor doi cetăţeni români.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cei opt afgani, totodată procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a emis pe numele celor doi cetățeni români ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore,  urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentați judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă, aceștia fiind cercetați pentru infracțiunea de trafic de migranți.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*