Sănătate

În Timiș au fost raportate 234 de noi infectări cu covid. Unde au apărut noile cazuri

În Timiș au fost raportate 234 de noi infectări cu covid. Unde au apărut noile cazuri

Numărul de persoane confirmate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore este de 234. Infectările au apărut în: Timișoara –137, Lugoj -13, Buziaș-1, Deta-3, Recaș -2, Bethausen-2, Biled-1, Bucovăț -3, Cenei -2, Chevereșu Mare-1, Darova-1, Dumbrăvița –12, Fârdea-1, Ghiroda-3, Giera -1, Giarmata-1, Giroc- 15, Giulvăz-1, Jamu Mare -1, Jebel-3, Lenauheim-1, Liebling-6, Moșnița Nouă- 5, Orțișoara -1, Otelec-2, Parța- 2, Peciu Nou-2, Pișchia -1, Remetea Mare-1,  Săcălaz- 1, Șag-1, Sânandrei-2, Sânmihaiu Român -1, Satchinez -1, Tormac-2 și Uivar-1.

Au fost efectuate 1.676 de teste. Joi dimineață, erau 320 de persoane internate confirmate cu COVID-19. La ATI sunt în clipa de față 63 de pacienți.

Încă opt cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Șapte pacienți cu covid au decedat, ceea ce ridică numărul total de decese la 579 de la debutul pandemiei în țara noastră.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Instituția Prefectului Județul Timiș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și interacțiunea cu un număr mare de persoane, cum ar fi adunările publice, zone de trafic intens, zonele de recreere, locurile de joacă!

Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Purtați masca de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați numărul 112 doar în caz de urgență.

Nu uitați că este în funcțiune și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care au nevoie de informații sau au sesizări referitoare la infecția cu coronavirus sunt operaționalizate următoarele numere de telefon: Direcția de Sănătate Publică Timiș – 0770850736 – 0770849869.

La această dată, 10 focare sunt active și se află în supraveghere epidemiologică.

CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE SĂCĂLAZ – 54 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

PENSIUNE PRIVATĂ BUZIAȘ – 32 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII „LOUIS ȚURCANU” TIMIȘOARA – PEDIATRIE II – 18 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE TIMIȘOARA – 84 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE TIMIȘOARA – 27 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REABILITARE NEUROPSIHIATRICĂ SINERSIG– 28 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE TIMIȘOARA – 21 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

PENITENCIARUL TIMIȘOARA– 6 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE CHIȘODA – 30 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

ASOCIAȚIE TIMIȘOARA – 5 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*