Educație

Trei cămine moderne vor fi ridicate la Timișoara cu bani de la Guvern. Peste 1.300 de noi locuri disponibile pentru studenți

Trei cămine moderne vor fi ridicate la Timișoara cu bani de la Guvern. Peste 1.300 de noi locuri disponibile pentru studenți

Cătălin Iapă, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a transmis, miercuri, că Guvernul României alocă sume importante de bani pentru construirea a trei cămine studențești la Timișoara.

Astfel, trei universități vor beneficia de cămine studențești moderne, nou construite prin Compania Națională de Investiții, cu fonduri guvernamentale de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Licitațiile pentru proiectarea și execuția a trei cămine studențești au fost lansate în a doua parte a acestui an. Un cămin pentru Universitatea Politehnica Timisoara, unul pentru Universitatea de Vest din Timișoara și cel de-al treilea pentru Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I”.

Cele trei cămine vor presupune, în final, investiții de peste 30 de milioane de euro (peste 150 milioane de lei, valoare cu TVA inclus) și vor contribui la creșterea calității condițiilor pentru studenții care vin să învețe în centrul universitar Timișoara, unul dintre centrele universitare de elită ale României.

Căminul UPT a fost lansat în achiziție la începutul lunii decembrie, are termen de depunere a ofertelor data de 8 februarie 2021, și va avea 256 de locuri.

Căminul UVT a fost lansat în achiziție la finalul lunii noiembrie, data limită pentru depunerea ofertelor este 5 februarie 2021, va avea 902 locuri și va fi cel mai mare cămin din România.

Căminul USAMVB a fost lansat în achiziție în luna iunie acest an, licitația este spre final, concurând două asocieri de firme pentru acest contract și va avea aproximativ 200 de locuri.

Stadiul acestor proiecte este unul avansat, iar dacă cele trei licitații se vor finaliza cu succes, începerea șantierului este următorul pas.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*