Eveniment

Poliția continuă verificările. Cei găsiți fără mască sau circulând după ora 22, amendați

Poliția continuă verificările. Cei găsiți fără mască sau circulând după ora 22, amendați

Aproximativ 300 de forțe au acționat, luni, pe raza județului Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, sub coordonarea Instituției Prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Au fost verificate 102 de societăți comerciale, precum şi 51 de mijloace de transport persoane, dintre care 27 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 3.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 273 de amenzi în valoare totală 89.370 lei. Dintre acestea, 464 de sancțiuni contravenționale în valoare de 71.970 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare și 32 de sanctiuni în valoare de 7.400 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulatie.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș au fost luate măsuri suplimentare mărite pentru menţinerea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică la trecerea dintre ani.

Poliţiştii vor fi la datorie în județul Timiș, pentru ca timișenii să pășească în Noul An în liniște.

Pentru un sfârșit de an în siguranță, zilnic, patrulele de ordine publică, pedestre şi auto vor acţiona pe raza județului pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19, precum și pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Polițiștii rutieri de asemenea vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri din județul Timiș, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi pentru a luate toate măsurile necesare în vederea respectării Legii nr. 55/2020.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*