Administrație

Alegerea vicepreședinților CJT, boicotată de PSD. Proteasa și Moș întregesc echipa lui Alin Nica

Alegerea vicepreședinților CJT, boicotată de PSD. Proteasa și Moș întregesc echipa lui Alin Nica

La ședința extraordinară pentru alegerea vicepreședinților Consiliului Județean Timiș au fost prezenți 32 dintre cei 36 de consilieri județeni. Procedura de alegere a celor doi vicepreședinți s-a făcut cu buletine de vot, prin vot secret în cabine de vot, depuse în urma amplasată pe holul de lângă Sala Multifuncțională a CJT.

Potrivit legii, orice consilier județean poate candida la funcția de vicepreședinte.

La solicitarea președintelui Alin Nica, s-au făcut nominalizările pentru numele celor care doresc să candideze. Grupul PNL din CJT l-a nominalizat pe Alexandru Proteasa (32 de ani), în timp ce USR PLUS l-a desemnat pe Cristian Moș (37 de ani).

Grupul PSD din CJT nu va participa la vot, a anunțat imediat Călin Dobra. Acesta a mai spus că nu înțelege graba acestei ședințe din moment ce oricum au trecut trei luni de la alegerile locale.

Secretarul instituției a spus că alegerea vicepreședinților este necesară pentru că la începutul anului viitor va fi votat bugetul.

Au votat 28 de consilieri județeni. Astfel, Alexandru Proteasa de la PNL a fost ales cu 28 de voturi „pentru”, iar Cristian Moș de la USR PLUS a fost ales vicepreședinte cu 26 de voturi „pentru”, o abținere, un vot împotrivă. Cei doi vicepreședinți au depus apoi jurământul.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*