Eveniment

Actiunile de verificare a măsurilor de protectie continua in Timis

Actiunile de verificare a măsurilor de protectie continua in Timis

În perioda 24-26 decembrie, peste 600 de forțe au acționat pe raza județului Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, sub coordonarea Instituției prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţi au participat 697 de forţe de ordine, fiind verificate 371 de societăți comerciale, precum şi 142 de mijloace de transport persoane, dintre care 100 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 6000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  514sancţiuni contravenţionale în valoare totală 143.500 de lei. Dintre acestea, 412 sancțiuni contravenționale în valoare de 111.100 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare și 100 de sanctiuni in valoare de 32.400 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdictiilor privind deplasarea/libera circulatie.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*