Sănătate

A început vaccinarea împotriva coronavirusului la Timișoara cu medicii de la Spitalul „Victor Babeș”

A început vaccinarea împotriva coronavirusului la Timișoara cu medicii de la Spitalul „Victor Babeș”

Prima persoană care a primit vaccinul împotriva infecției cu SARS-CoV-2 la Timișoara a fost medicul primar Teodora Moisil de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Vaccinarea a început duminică de la ora 10:00.

„Avem o comisie de recepție a vaccinului, dimineață, împreună cu un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică, după care la ora 10.00 vom vaccina primii colegi”, a spus directorul unității sanitare, medicul Cristian Oancea, înainte de vaccinare.

 

După ce a fost imunizat, managerul de la Babeș a declarat că a așteptat de mult timp vaccinul pentru că a fost un an foarte greu.

„De fiecare dată când intrăm în zona roșie avem o temere în sufletul nostru că s-ar putea și noi la rândul nostru să ne infectăm și să ajungem și noi pe patul de spital. Sperăm ca acest proces de vaccinare să ne confere imunitate prin care să reușim să învingem această boală”, a afirmat dr. Cristian Oancea după administrarea vaccinului.

Întrebat când ne vom putea reîntoarce la viața de dinainte de pandemie, dr. Musta a răspuns: „Cred că depinde și de noi dacă înțelegem să ne vaccinăm. În primăvară vom avea o viață normală. Dacă nu, vom trece la viața normală cei care ne-am vaccinat, iar ceilalți vor avea probleme. Este important să fim solidari. Am văzut în ultimul timp foarte multe cazuri severe cu decese tocmai datorită faptului că bătrânii nu au fost protejați. Eu cred că merită să facem acest lucru pentru cei care sunt apropiați nouă”.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*