Eveniment

Nepurtarea măștii sanitare le-a adus amenzi timișenilor

Nepurtarea măștii sanitare le-a adus amenzi timișenilor

În cursul zilei de ieri, peste 300 de forțe au acționat pe raza județului Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţi au participat 327 de forţe de ordine, fiind verificate 117  societăți comerciale, precum şi 95 de mijloace de transport persoane, dintre care 40 mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 3500 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  287 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală 87.000 de lei. Dintre acestea, 256 de sancțiuni contravenționale în valoare de 77.750 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare și 29 de sancțiuni în valoare de 4750 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*