Politic

Cătălin Drulă: Azi preiau mandatul de ministru al Transporturilor

Cătălin Drulă: Azi preiau mandatul de ministru al Transporturilor

Cătălin Drulă a fost propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor în Guvernul Cîţu.

În 2016, a fost consilier de stat în cadrul cancelariei premierului, pe probleme de infrastructură de transport. La scrutinul parlamentar din 2016, a fost ales deputat USR de Timiş. Până în septembrie 2019, a fost vicelider al grupului parlamentar USR, iar din februarie 2020 până în decembrie 2020 a fost liderul amintitului grup parlamentar.

Până în februarie 2020 şi, din nou, în octombrie 2020, a ocupat funcţia de preşedinte al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. A fost membru în Comisia pentru transporturi şi infrastructură.

Până în decembrie 2020, a fost secretarul Grupului parlamentar de prietenie cu Canada.

La scrutinul parlamentar din 6 decembrie 2020, a fost ales deputat pe listele USR-PLUS.

O să-mi dau toată priceperea să facem treabă bună la minister. Am spus și ieri la audierile din parlament că succesul depinde de echipe, nu de un singur om. De aceea, perioada următoare o să o dedic construcției de echipe.

Avem nevoie să creștem capacitatea de a livra proiecte pentru România. Îmi doresc să convingem oameni capabili și pasionați să facă pasul către administrația publică și în același timp profesioniștilor din administrația actuală le spun că au partener în mine.

Avem o oportunitate unică să dezvoltăm infrastructura în următorii ani, avem linii de finanțare solide, trebuie să construim și capacitatea instituțională pentru managementul acestor proiecte.

De aceea, vom operaționaliza noua companie de investiții rutiere care va gestiona proiectele mari de autostrăzi și drumuri expres. Vor începe angajările în curând și vor fi pe bune. Vreau să fie un loc unde inginerii, proiectanții, managerii de proiect, experții să fie mândri să lucreze”, a precizat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*