Eveniment

Între 1.000 şi 3.000 euro, taxa plătită de 10 migranți care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe Dunăre

Între 1.000 şi 3.000 euro, taxa plătită de 10 migranți care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe Dunăre

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berzasca, judeţul Caraş-Severin, au depistat în zona de competenţă zece cetăţeni Siria şi Kuweit, care au încercat să intre ilegal în Romania din Serbia, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni.

În data de 22 decembrie, în jurul orei 02.30, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berzasca a avut loc o acțiune privind combaterea migrației ilegale în zona de competenţă, ocazie cu care au fost descoperiţi la malul Dunării, ascunşi în vegetaţia de la marginea localităţii de frontieră Liubcova, zece cetăţeni străini.

Persoanele au fost duse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul cercetărilor polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Siria și Kuweit, şase adulți cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani şi patru minori cu vârste cuprinse între 10 luni şi 17 ani.

În cadrul verificărilor, cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune cu motor condusă de o persoană necunoscută şi intenţionau să ajungă într-o ţară din vestul Europei. Totodată, au mai precizat că au plătit sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 euro fiecare pentru a fi transportaţi peste Dunăre.

Poliţiştii de frontieră au extins verificările pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și pentru a stabili întreaga arie infracțională, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii ,,trecerea ilegală a frontierei de stat”, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*