Social

ADID anunță câștigătorii concursului ARTA RECICLĂRII. Elevii care au folosit materiale reciclabile primesc premii

ADID anunță câștigătorii concursului ARTA RECICLĂRII. Elevii care au folosit materiale reciclabile primesc premii

În luna decembrie a avut loc concursul „ARTA RECICLĂRII”, un concurs educativ, organizat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID) și Organizațiile partenere care implementează răspunderea extinsă a producătorului, împreună cu partenerul Zona în Dezvoltare Lions Dinamic Plus Timisoara.

Concursul s-a desfășurat în județul Timiș, în zonele 0 Ghizela, 1 Timișoara, 3 Deta, 4 Făget și a fost posibil cu sprijinul Organizațiilor partenere care implementează răspunderea extinsă a producătorului.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, nu a fost posibilă organizarea ceremoniei de premiere cu prezența fizică a copiilor și a cadrelor didactice implicate, aceasta fiind organizată în cadru restrâns cu organizatorii concursului.

Concursul a avut un real succes în rândul elevilor. S-au înscris peste 700 de elevi din județ. Lucrările au fost expuse pe panourile din foaierul de lângă Sala Multifuncțională – Palatul Administrativ.

Prin aceste concursuri, dorim să evidențiem importanța colectării separate a deșeurilor reciclabile și posibilitatea reutilizării lor.

Concursul a fost structurat pe trei secțiuni, astfel:

Secțiunea I – învățământ primar: elevii au realizat un desen sau o pictură în care să ilustreze importanța colectării separate a deșeurilor.

Secțiunea II- învățământ gimnazial: elevii și-au expus talentul prin realizarea unui obiect creat din materiale reciclabile.

Secțiunea III – învățământ liceal: elevii au realizat un video sau colaj de  fotografii, despre deșeurilor reciclabile care să prezinte colectarea separată a deșeurilor reciclabile și posibilitatea reutilizării lor.

Premiile sunt structurate astfel:

Premiul I – 12 x tablete Alcatel 1T10

Premiul II – 24 x Multifuncțională cerneală Canon Pixma TS205

Premiul III – 36 x Casca audio Canyon HSC-1

Premii de participare –  720 buc șepci inscripționate.

În perioada următoare, premiile se vor distribui elevilor prin intermediul organizatorilor la unitățile de învățământ participante.

„A fost un concurs reușit, cu multe lucrări interesante, iar elevii demonstrează că sunt conștienți de importanța colectării separate a deșeurilor și de protejarea mediului.  Sperăm ca la următoarele concursuri, fie organizate doar de ADID, fie organizate cu diverși parteneri/colaboratori, numărul elevilor participanți să fie în număr tot mai mare. Vor fi cel puțin la fel de provocatoare pentru cei mici. Cea mai mare satisfacție a noastră este atunci când vedem implicare din partea copiilor în activități de educație ecologică și sunt convins că cei mici știu să aibă grijă de mediul înconjurător. Mulțumim elevilor pentru partipare, profesorilor coordonatori pentru implicare. Felicitări câștigătorilor!”, a declarat Romeo Petru Ursu, director executiv ADID Timiș.

Lista câștigătorilor este disponibilă pe site-ul www.adidtimis.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*