Internațional

România suspendă zborurile din şi spre Marea Britanie şi Irlanda pentru 14 zile

România suspendă zborurile din şi spre Marea Britanie şi Irlanda pentru 14 zile

Decizia a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și se aplică din 21 decembrie de la ora 19:00. CNSU a mai stabilit și introducerea celor două țări pe lista statelor pentru care se instituie carantina asupra persoanelor care sosesc în România.

Măsura a fost luată din cauza apariţiei unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi se va institui din 21 decembrie.

„Având în vedere apariţia unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, solicitarea Institutului Naţional de Sănătate Publică, precum şi analiza factorilor de risc privind apariţia noii tulpini întocmită la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, luând în considerare persistenţa unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul naţional, precum şi apariţia zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, atât prin circulaţia virusului pe teritoriul naţional, cât şi prin importarea acestuia odată cu revenirea în ţară a persoanelor posibil infectate aspecte care generează o presiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a sistemului sanitar, (…) se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Măsura prevăzută se aplică începând cu data de 21decembrie, ora 0,00”, se arată în hotărârea CNSU.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*