Administrație

Mesajul primarului din Biled pentru locuitori la final de an

Mesajul primarului din Biled pentru locuitori la final de an

Ovidiu Ioan Oprișa, primarul comunei Biled, își prezintă agenda de lucru pe care a avut-o de la începutul mandatului de primar, consilierii personali și planurile de viitor.

„Mă îndrept din nou către dumneavoastră dar acum în calitate de primar al comunei Biled, pentru a vă prezenta agenda de lucru pe care am avut-o de la începutul mandatului de primar, precum și aspectele cu care m-am confruntat de la preluarea acestuia. Îmi doresc ca toate activitățile care se desfășoară la nivelul instituției pe care o reprezint să fie transparente, să vină în sprijinul cetățenilor pentru a fi parteneri reali în acest demers al meu.

Alături de mine am adus doi consilieri personali care răspund cu promptitudine tuturor solicitărilor mele, respectiv domnul Cuc Bogdan și pe doamna Matieș Alisa.

▪ Măsuri pe care le-am luat imediat:

 • Ecologizarea – s-au toaletat copacii, s-a intervenit asupra întreținerii spațiului verde de la intrările în comuna noastră, respectiv la intrarea dinspre Șandra și Iecea, s-au colectat resturile vegetale depozitate pe domeniul public, s-a tuns spațiul verde de la nivelul drumului național DN6 acolo unde a fost imperios necesar.
 • Începând cu anul 2021 se va schimba modul de colectare a resturilor vegetale, reziduuri din construcții și alte resturi provenite din gospodării, pentru a elimina rampele clandestine de gunoi care sunt pretutindeni în jurul Biledului. Știm că un mediu curat nu se realizează aruncând resturile de toate tipurile în împrejurimi, ci colectându-le într-un mod organizat și depozitate în locuri special amenajate. La nivelul comunității noastre au fost o serie de verificări venite de la instituții abilitate în acest sens, care au lăsat măsuri fostei administrații, dar care nu au fost soluționate într-un mod favorabil pentru comunitate.
 • Am verificat aspectele care țin de lucrările la rețeaua de canalizare, care necesită atenție sporită datorită faptului că nu există un plan comunal care să cuprindă toate rețelele de utilități existente. Datorită acestui fapt am avut o serie de avarii la sistemul de apă și gaz, care au necesitat reparații.
 • Am avut o serie de urgențe juridice ale compartimentului juridic. Obiectul a fost situația juridică a termenelor în instanță și verificarea situației tuturor contractelor în derulare la nivelul comunei- legate de obligațiile contractuale, unde a participat secretarul general al primăriei și unul din avocații primăriei. Trebuie să menționez faptul că la nivelul primăriei fosta administrație a încheiat contracte de consultanță juridică cu doi avocați. Aceste aspecte care trebuie remediate sunt o prioritate pentru mine pentru a nu risipi banul public.
 • Așa cum am transmis că prioritatea noastră este sănătatea d-voastră, m-am preocupat de criza sanitară – SARS CoV 2. Obiectul discuțiilor au avut ca scop luarea unor măsuri imediate pentru a reduce creșterea numărului de infectări de la nivelul comunei noastre, pentru a nu se ajunge la carantinarea localității. La aceste întâlniri de lucru au participat membrii comitetului local pentru situații de urgență Biled.
 • Proiectele privind educația din Biled sunt o prioritate pentru mine. Am avut întâlniri de lucru pe acest aspect, obiectul discuțiilor fiind stadiul proiectului de reabilitare a grădiniței, găsirea unor soluții cu privire la achiziționarea de tablete electronice pentru toți elevii/preșcolarii precum și pentru dascăli, pentru a facilita accesul la educație a fiecărui copil din comuna noastră. Un alt aspect pe care l-am abordat și care este în desfășurare este dotarea tuturor claselor de la școală cu table interactive Smart. În ceea ce privește reabilitarea grădiniței, vă pot spune că am găsit un proiect al grădiniței, întocmit de fosta administrație care nu avea cuprins, un spațiu în care să se prepare mâncarea (adică bucătăria) ceea ce necesită o reluare a discuțiilor cu privire la modificarea proiectului în care să fie cuprins spațiu pentru prepararea hranei, astfel încât atunci când lucrările de reabilitare se finalizează, să avem la nivelul comunei o grădiniță care să fie în conformitate cu standardele europene în vigoare. Despre finanțarea grădiniței pot să vă spun că la preluarea mandatului NU am regăsit nicio finanțare pentru acest obiectiv.
 • Un alt aspect care mă preocupă și este permanent pe agenda mea este sănătatea. Am avut întâlniri de lucru cu reprezentantul firmei de execuție al centrului medical. Vă pot informa că termenul de finalizare a lucrărilor a fost depășit dar pot să vă asigur că voi găsi soluții pentru a finaliza lucrările începute.
 • Remarc cu stupoare, zi de zi, că banul public, nu a fost cheltuit cu chibzuință, ba chiar s-a risipit. În urma unor verificări efectuate, am descoperit că unii angajați din administrația publică locală, au avut încheiate de fosta administrație, asigurări de viață, pentru care se plăteau trimestrial 1.600 de lei. Am reziliat imediat acest contract păgubos.
 • Nu trebuie să subliniez faptul că eu mă aplec cu interes asupra tradițiilor sărbătorilor de iarnă precum și asupra valorilor simple dar autentice, acest lucru dorind să-l împărtășesc cu d-voastră prin amenajarea simplă a domeniului public însă, fără a risipi banul public.
 • Doresc să subliniez faptul că, pentru realizarea întregului decor de iarnă care s-a efectuat la nivelul comunității noastre, s-au cheltuit 3.300 de lei, spre deosebire de anul precedent, când fosta administrație a comunei noastre, a cheltuit pentru montarea ghirlandelor luminoase stradale 19.000 lei.
 • În perioada 02.11.2020- 27.11.2020, la nivelul Primăriei Comunei Biled s- a desfășurat un control al Camerei de Conturi Timiș, cu privire la auditul financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară de la nivelul administrației publice locale.
 • Odată cu finalizarea tuturor aspectelor ce țin de acest control, mă voi îndrepta către d-voastră pentru a vă informa asupra aspectelor constatate de către organele abilitate în acest sens.

Stimați bilezeni, cu pași mărunți dar siguri, avându-vă alături pe d-voastră parteneri în tot demersul administrativ pe care îl voi iniția, vom schimba comuna noastră, astfel încât să putem spune în anii ce vor urma că și noi la ,,țară”, putem trăi ca ,,afară,”! Sărbători binecuvântate!”, a transmis Ovidiu Ioan Oprișa, primarul comunei Biled.

Adora Beauty

Un comentariu

 1. SĂRBĂTORI FERICITE ALĂTURI DE CEI DRAGI!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*