Administrație

Cea mai modernă grădiniță din Timiș va fi construită în comuna Liebling/FOTO

Cea mai modernă grădiniță din Timiș va fi construită în comuna Liebling/FOTO

Vorbim despre o investiție în valoare de 3 milioane lei, prin Proiectul Național de Dezvoltare Locală, care constă în construirea unei grădinițe noi, cu parter și două nivele. Noua clădire va fi deservi șase grupe de preșcolari și va funcționa cu program prelungit.

Clădirea nouă este concepută conform cerinţelor normelor în vigoare, cu spaţiile necesare desfăşurării tuturor activităţilor legate de educaţia preşcolară. Aceasta va fi racordată la toate utilităţile necesare funcţionării. Principalele funcţiuni ale grădiniţei propuse vor include: 6 săli de grupă – cabinet medical cu izolare – sală de mese şi bucătărie cu spaţii anexe necesare – grupuri sanitare şi vestiare – spaţii administrative. Capacitatea maximă a grădiniţei va fi de 131 persoane (120 – copii şi 11 – personal).

„Am ridicat primul nivel. Se va construi o grădiniță cu două etaje, cu afterschool, cu cantină, dormitoare. Să sperăm că până la finele anului viitor să fie gata. Lucrarea este pe PNDL”, a precizat primarul comunei Liebling, Ioan Munteanu.

Grădinița va deservi 120 de copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani, împărţiţi în 6 grupe fiecare a câte 20 de copii (grupa mică, mijlocie şi mare). Clădirea va avea un acces principal, pe latura de sud, prevăzut cu rampă pentru persoane cu dizabilităţi, cu panta maximă de 8% şi un acces secundar, pe latura de Nord. Spaţiile bucătăriei şi camera tehnică vor putea fi accesate tot de la nivelul faţadei sudice, prin intermediul unor accese separate fiecărei funcţiuni în parte.

Curtea va fi amenajată cu zone verzi gazonate şi un loc de joacă pentru copii acoperit cu pavele de cauciuc şi dotat cu echipamente de joacă.

În prezent, în comună și în satele aparținătoare există: Şcoala cu clasele I-VIII Liebling; Şcoli cu clasele I-IV: Iosif şi Cerna; Grădiniţe cu program normal: Liebling (două), Cerna şi Iosif.

Foto:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*