Sănătate

236 de timișeni infectați cu covid, dintre care 22 de cadre medicale

236 de timișeni infectați cu covid, dintre care 22 de cadre medicale

Situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, în contextul pandemiei COVID-19, se prezintă astfel: Timișoara –140, Lugoj -15, Buziaș -4, Deta-2, Făget-1, Gătaia -1, Jimbolia-2, Recaș-4, Sânnicolau Mare-2, Banloc-1,  Belinț-2, Birda-1, Boldur-3, Cenad – 2, Coșteiu  -1, Dudeștii Noi -1, Dumbrăvița – 3, Ghilad-1, Ghiroda-8, Giarmata -1, Giroc- 14, Jamu Mare -2, Liebling-3, Mosnița Nouă- 5, Nițchidorf-1, Ortișoara-1, Pișchia-1, Remetea Mare -1, Săcălaz- 2, Sacoșu Turcesc-1, Șag-1,  Sânandrei -3, Șandra-2, Satchinez -1, Teremia Mare-1, Tomești -1, Voiteg -1.

În cursul zilei de ieri au fost carantinate, în județul Timiș, 293 de persoane și au intrat în izolare 249 de persoane.

Au fost efectate 2.168 de teste în ultimele 24 de ore, dintre care 236 au fost pozitive.

În această dimineață, numărul total de persoane internate confirmate cu COVID-19 era 370. La ATI sunt internate în Timiș 60 de persoane.

În ultimele 24 de ore, 22 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus.

Șase timișeni și-au pierdut viața, ceea ce ridică numărul deceselor provocate de coronavirus la 515 de la începutul pandemiei.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2. Acțiunile de acest gen continuă zilnic în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare.

Instituția Prefectului Județul Timiș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și interacțiunea cu un număr mare de persoane, cum ar fi adunările publice, zone de trafic intens, zonele de recreere, locurile de joacă!

Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Purtați masca de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați numărul 112 doar în caz de urgență.

Nu uitați că este în funcțiune și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

Pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de informații sau au sesizări referitoare la infecția cu coronavirus sunt operaționalizate următoarele numere de telefon: Direcția de Sănătate Publică Timiș – 0770850736 – 0770849869.

În ultimele 24 de ore DSP a efectuat 75 de anchete epidemiologice și alte 161 sunt în curs de desfășurare.

Nouă focare sunt active și se află în supraveghere epidemiologică. A fost închis focarul din cadrul Căminului privat pentru persoane vârstnice Timișoara – (59 cazuri confirmate).

Focare active:

SPITALUL DE PSIHIATRIE JEBEL – 95 cazuri confirmate – Focar în supraveghere

CĂMINUL PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE JIMBOLIA- 44 cazuri confirmate – Focar în supraveghere

COMPLEXUL DE SERVICII „SF.FRANCISC” TIMIȘOARA – 14 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE SĂCĂLAZ – 54 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

SPITALUL ORĂȘENESC DETA- 6 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

PENSIUNE PRIVATĂ BUZIAȘ – 8 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII „LOUIS ȚURCANU” TIMIȘOARA – PEDIATRIE II – 11 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE TIMIȘOARA – 15 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE TIMIȘOARA – 3 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*