Național

Raed Arafat face recomandări pentru sărbătorile de iarnă

Raed Arafat face recomandări pentru sărbătorile de iarnă

Sărbătorile de iarnă se apropie. Şeful DSU, Raed Arafat, a recomandat ca vizitele la cei în vârstă în perioada sărbătorilor de iarnă să fie cât mai scurte. E indicat să păstrați distanța și să folosiți masca de protecție.

„Dacă vrem să-i vedem, mergem în vizită cu mască și stăm foarte puțin și plecăm. Poate că asta este o soluție. Dacă aduci bunicii de la țară la tine, stai cu ei acasă, cu copii, cu tot, poate că bunicii vor pleca infectați după asta. Trebuie înțeles acest lucru. Nu este o dorință a doctorului Arafat sau a autorităților sanitare sau a oricui să strice vacanța pentru nimeni. Dar asta este situația. Trebuie să recunoaștem că suntem într-o situație de anormalitate și care necesită soluții deosebite la acest moment, în speranța că anul viitor vom putea să avem cu noi și părinții și bunicii, toți sănătoși lângă noi la sărbătorile de la sfârșitul anului viitor”, a declarat, miercuri seară, la Digi24, Raed Arafat.

Specialiştii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) le recomandă oamenilor să poarte masca de protecţie la masa reuniunile în familie de Crăciun, dar şi la cele de revelion.

„Participanţii ar trebui să poarte măşti şi să menţină distanţa fizică”, este mesajul transmis miercuri de OMS.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*